Mihai Stepan Cazazian

Din presa română/EVZ.RO : Cafea la nisip cu coniac Ararat, kebap de pui și giuvaergii cu dichis pe „Ulița Armenească”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

DSC03401

La Festivalul „Strada Armenească”, bucureștenii au dat buluc la mâncare ca la Erevan. Varujan Pambuccian a fost maestrul de ceremonii.

Giuvaergii, argintari, cafegii, cofetari, de senatori, pictori, bucătari și alți negustori au recreat pentru trei zile, în weekend-ul ce a trecut, pe strada Armenească și în curtea Bisericii Armenești din București o atmosferă asemănătoare unui bazar din Erevan, capitala Armeniei, cu acazia Festivalului „Strada Armenească, aflat la cea de-a doua ediție. Bucureștenii au putut să asculte, gratis, muzică popuară armenească, să cumpere tot felul de suveniruri din argint și pietre semiprețioase sau să se înfrupte din preparate specifice armenești.
(…)

De la eveniment nu putea să lipsească deputatul minorității armene din România, Varujan Pambuccian. Îmbrăcat cu o vestă tradițională armenească, fără nasturi și cu o cipilică specifică pe cap, politicianul a fost un veritabil maestru de ceremonii și explica orice, oricui îl întreba ceva. „Am făcut festivalul vara, cât mai aproape de Vartavar, o mare sărbătoare armenească care celebrează apa! Un eveniment similar se desfășoară și la Londra, dar al nostru e de mult mai mare amploare, deși noi, aici, suntem cinci mii, iar în Anglia sunt peste zece mii! Noi am avut, în trei zile, peste 20.000 de vizitatori!”, e mândru nevoie-mare, Varujan Pambuccian.

 

Citește mai mult pe http://www.evz.ro