Mihai Stepan Cazazian

21 SEPTEMBRIE / “Sarcina noastră este de a da un nou impuls economiei noastre, a cărei inimă trebuie să fie un cetățean liber și creativ…” – spune Nikol Pașinian în mesajul său rostit cu ocazia Zilei Independenței Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Armenia,

prim-ministrul Nikol Pașinian  a rostit

un discurs

din care am spicuit cîteva idei.

 

 

Dragi compatrioți,

Țara noastră a intrat într-o nouă eră istorică și, pe umerii noștri, este responsabilitatea de a rezolva problemele din ultimii 27 de ani.

Una dintre ele este că sistemele de corupție au fost strâns legate de structurile statului și au afectat întregul sistem de stat, care îngreunează grav dezvoltarea economiei și societății noastre.

Obiectivul nostru actual este eliminarea tuturor sistemelor de corupție, crearea unui sistem judiciar independent și legitim, garantarea libertății de exprimare și a activității politice și protejarea drepturilor omului. Sarcina noastră este de a da un nou impuls economiei noastre, a cărei inimă trebuie să fie un cetățean liber și creativ care crede în el însuși, crede că poate schimba realitatea, care poate schimba lumea, care crede că pornind de la  zero, prin  munca sa, cu talent antreprenorial, el poate crea noi branduri armenești  care să ajungă  pe piețele mondiale și vor schimba destinul Armeniei.

Principalii actori ai noii  Armenia ar trebui să fie antreprenorii cu o nouă viziune, o nouă generație, care prosperă  prin propria lor muncă grea, cu sudoare și, împreună cu guvernul, sunt responsabili  pentru construirea unui nou sistem economic în țară pentru a stabili noi relații economice. Și vom face tot posibilul pentru a susține acești oameni. Vorbind despre antreprenorii cu o nouă viziune, de o nouă generație, nu vorbesc doar despre oamenii de afaceri care ar trebui să apară încă, ci și despre cei care au acționat până acum dar sunt gata să acționeze în logica legalității, într-o economie concurențială  loială,  bazată pe dragoste și solidaritate.

Iar  noi, într-un  dialog și o cooperare constantă cu toți acești oameni, ar trebui să schimbăm, într-o manieră  semnificativă,  structura economică a țării noastre, transformând Armenia dintr-o țară agrară, minieră într-o țară industrială, digitală și tehnologică.

Din mesajul  lui Nikol Pașinian, prim-ministru al Armeniei cu ocazia Zilei Independenței