Mihai Stepan Cazazian

21 septembrie / Nikol Pashinyan : “Armenia, ca stat independent pe această planetă, va exista pentru eternitate”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan s-a aflat sâmbătă, 21 septembrie, la Gumri după ceremoniile de dimineață de la Erevan. În discursul său cu ocazia celei de-a 28-a aniversări a independenței, Nikol Pashinyan a afirmat că victoria independenței Armeniei, o datorăm, mai întâi, luptătorilor armeni care s-au angajat ca voluntari pentru apărarea patriei. „Și-au îndeplinit misiunea cu onoare și nu au lăsat pământul patriei să fie călcat de inamic. Și după aceea a început construcția statului într-un proces mai complicat. În anii de independență, am văzut foarte multă descurajare, am văzut emigrări, dificultăți economice și politice, o situație relativ dezolantă ”, a spus Nikol Pashinyan.

Premierul armean a adăugat că ceea ce s-a întâmplat în luna aprilie 2018 în Armenia a fost „alegerea unei noi independențe”. El a continuat: „Sutele de mii de cetățeni care au ieșit în stradă, în piețele din Armenia și diaspora, au fost mobilizați pentru a afirma „DA independenței Armeniei”.
Nikol Pashinyan a spus, „Armenia, ca stat independent pe această planetă, va exista pentru eternitate iar poporul armean are suficientă voință, suficientă inteligență, cunoștințe suficiente, creativitate suficientă pentru a purta pe umerii lui responsabilitatea statului și a trăi liber și fericit în acest stat cu cetățeni liberi și mândri.”