Mihai Stepan Cazazian

20 de tineri din 16 țări au sosit în Armenia pentru a participa la programul „Diaspora Youth Ambassador”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

YEREVAN, ARMENIA (28 septembrie 2021) – Tineri profesioniști din diaspora continuă să vină în patrie prin programe puse în aplicare de Biroul RA al Înaltului Comisar pentru Afaceri cu Diaspora.

În această săptămână, a început Programul „Diaspora Youth Ambassador” ( Tineri Ambasadori ai Diasporei ) care se întinde pe tot parcursul acestui an. Finanțat de Jinishian Memorial Foundation, Programul include și o secțiune educativă extinsă, de documentare, timp de două săptămâni, în Armenia și Arțakh iar restul anului în comunitățile respective ale participanților din diaspora. La întoarcerea în comunitățile lor, cei 20 de tineri ambasadori, veniți din 16 țări vor redacta conținut media pentru instituțiile locale și internaționale și vor planifica și implementa întâlniri comunitare și discuții de repatriere pentru membrii comunităților din care fac parte.

Înaltul comisar a participat la ceremonia de deschidere a Hybrid Laboratory (Medical & Health), DDC (Digital Diagnostic Center) și MDS (Medical Dental Shop), unde sunt produse, în Armenia, primele proteze de titan pentru soldații răniți. În plus, Hearing Aid Project (AHAP) din SUA finanțează o nouă inițiativă pentru a ajuta soldații care au probleme de auz, în urma războiului, asigurând asistență și aparate auditive gratuite.

Pentru a sprijini reabilitarea militarilor răniți, Zinvori Tun Rehabilitation Center a realizat o expoziție cu obiecte artizanale unice realizate de soldați. Înaltul comisar Zareh Sinanyan a participat la expoziție și a admirat sculpturile realizate din fragmente de bombe și compoziții cu fluturi naturali.

După al doilea război din Arțakh, Diaspora s-a implicat, onorând pe eroii care și-au dat viața în dorința lor de a construi o patrie durabilă. Hajk Bagradjans, un armean din Germania și șeful companiei Oqni, și-a găsit liniștea sufletească oferind soldaților răniți o proteză inovatoare. Medicul Armen Aboulian a fost în prima linie de la începutul războiului tratând soldați și s-a repatriat împreună cu familia sa pentru a-și continua misiunea. Ajutorul umanitar a fost esențial pentru familiile strămutate din Arțakh. Asta a determinat-o pe Mariam Nazaryan de la Moscova să se implice și să ofere alimente, îmbrăcăminte, medicamente și alte materiale esențiale, înainte de a se repatria. Tatăl eroului Karo Hovagimian, Sargis Hovagimian, și familia au lansat Fundația Karo Hovagimian pentru a continua moștenirea fiului lor.

Pentru mai multe informații vizitați http://diaspora.gov.am/en/news.