Redactor

IN MEMORIAM Simion Tavitian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

17b4ab4292820449d3ae4e7d6d42b182


Regretatul om de cultură Simion Tavitian, filatelist reputat şi scriitor cu vocaţie de istoric, a fost comemorat, ieri seară, de către oameni de cultură de la mare, printre care şi membri ai Filialei Constanţa a Uniunii Armenilor din România. Evenimentul comemorativ, organizat în Sala Prestige a hotelului Ibis, s-a deschis cu rugăciunea „Tatăl nostru”, rostită în limba armeană. „Pentru mine, trecerea lui Simion Tavitian la cele veşnice a fost o pierdere uriaşă. Prin cumsecădenia dumnealui, prin respectul său faţă de oameni, ne-a obligat să fim mai blânzi, să lăsăm răutăţile la o parte. Simion Tavitian avea întotdeauna o vorbă bună pentru fiecare. Nimeni nu i-a luat locul. Este de neegalat. M-a marcat în educaţia mea”, a spus preşedintele Filialei Constanţa a UAP, Garabet Hacic.

190d1c537eda4e4c55f4b7c981fc40cd

c7830082cef7cb91fa07c5846a2ac1af
La evenimentul comemorativ, printre invitaţi s-a aflat şi consilierul superior din cadrul Direcţiei Instituţii Subordonate a Consiliului Judeţean Constanţa, scriitoarea Mihaela Burlacu. Prezent la eveniment, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari, a spus: „Simion Tavitian a fost un om deosebit, o autentică personalitate a Dobrogei”.

Personalitatea lui Simion Tavitian a fost evocată de către fiica sa, consultantul artistic al Teatrului de Stat Anaid Tavitian, dar şi de prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu, conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, prof. univ. dr. Michael Chircor, precum şi preşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis”, Gabriel Octavian Nicolae. Din partea comunităţii armene de la mare au luat cuvântul  Carmen Dropol şi Arşaluis Gurău

Recitalul de poezie susţinut de actriţa Teatrului de Stat Constanţa, Cristina Oprean-Ciorei, şi un alt moment artistic, cu cântece armeneşti, au conferit un plus de emoţie evenimentului.

Mirela STÎNGĂhttp://www.telegrafonline.ro