Mihai Stepan Cazazian

Pe 4 iunie, se redeschide Muzeul Colecțiilor de Artă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Muzeul_Colectiilor_de_Arta

Iubitorii de artă au un nou motiv de bucurie – Muzeul Colectiilor de Arta își va redeschide porțile pentru publicul larg, la data de 4 iunie 2013.

Astfel, după un amplu proces de consolidare și renovare a clădirii și după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal, 34 de colecții pot fi admirate de vizitatori pentru prima data dupa 1986.

Muzeul Colecţiilor de Arta  este găzduit în clădirea fostului Palat Romanit.

Edificiul, a cărui construcție a început în jurul anului 1812, după incendiul devastator din 1802 care a transformat în cenuşă cea mai mare parte din casele de lemn ale capitalei, este unul din reperele importante ale începuturilor arhitecturii moderne din Bucureşti.

Finalizat de către vistiernicul Grigore Romanit (Romanet), al cărui nume îl poartă, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformări masive.

Acesta a fost inaugurat in 1978 ca secție a Muzeului Național de Artă al României  și găzduiește donațiile făcute de-a lungul anilor de colecționari.

În cadrul muzeului putem regăsi și colecțiile unor armeni, donate statului român.

Colecţia av. Hurmuz Aznavorian

Colecţia fraţii Béatrice şi Hrandt Avakian

Colecţia prof. Garabet Avachian

Muzeul poate fi vizitat începând cu data de marți, 4 iunie, orele 11.00.

Programul de vizitare al muzeului este de sâmbătă până miercuri, orele 11.00-19.00 (în perioada mai – septembrie)/ 10.00-18.00 (în perioada octombrie – aprilie), joia și vinerea închis.

 

One Response to Pe 4 iunie, se redeschide Muzeul Colecțiilor de Artă

  1. gugush May 31, 2013 at 5:24 pm

    Ar trebui tinerii care s/au nascut cand acest Muzeu era de mult intrerupt, sa fie scoliti de un cunoscator (la A 13, cu mici prezentari prealabile) urmata de o vizita colectiva , cu explicatii la fata locului. Iata o treaba de facut pentru tineret…Cine se ofera?