Andreea Barbu

15 zile în Armenia – Jurnal de călătorie –

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

securedownload (5)

3. Restaurante, cafenele, pub-uri şi terase în Erevan

Apariția după anul 2000 a clădirilor rezidențiale, a mall-urilor şi a hotelurilor noi a modificat în mod esențial peisajul din capitala Armeniei. Spre deosebire de edificiile realizate în perioada sovietică cu linii sobre ce oferă solemnitate oraşului, aceste construcții au fațade frapante, uimind prin jocul de forme și culori. În pas cu timpurile moderne se dezvoltă și zone comerciale de o scânteietoare eleganță.

Astfel, într-unul din cele mai vechi oraşe din lume cu o populație de peste un milion de locuitori există aproape 300 de restaurante și  cafenele.

Unul dintre cele mai vestite localuri este Dolmama, situat pe strada Puşkin la numarul 10 în apropierea arterei Abovyan. Amenajat in 1998, intr-o clădire construită în secolul al nouăsprezecelea, acest restaurant oferă preparate tradiționale armenești precum dolma, khaşlama, khorovaț și un delicios pilaf cu stafide. În mod firesc, de obicei consumatorii preferă mielul la cuptor sau vinetele care sunt preparate  în fel și  chip.

The Club Yerevan este un alt local situat pe strada Tumanyan cunoscut  pentru ambianța plăcută și muzica captivantă.

securedownload (2)

The Green Bean

Nu este de ratat nici The Green Bean unde se pot savura și preparate vegetariene. Designul interior simplu, salatele și sandvișurile crocante sporesc  farmecul acestui  loc pentru nefumători.

În tot Erevanul se poate remarca moda anglicismelor în denumirea restaurantelor și  cafenelelor. În plus, există  o serie de localuri speciale pentru cei interesați de meniurile italienești, libaneze, chinezești  și  japoneze.

Bucătarii de la Babic Lebanese Restaurant folosesc mai ales ingrediente naturale precum uleiul de măsline, usturoiul, lămâia şi legumele. Iubitorii  de preparate italienești pot alege între  Rialto Italian Diner- Cafe, La Piazza, Quanto Basta, In Vino sau Impresso Restaurant.

securedownload (3)

Il Solo Gelato

Cea mai buna înghețată pregatită respectând rețetele tradiționale poate fi consumată la Il Solo Gelato. Fondată de trei armeni din diaspora în 2010, această primă gelaterie din Armenia se bucură de un imens succes. Cumpărătorii sunt invitați să guste din mai multe sortimente înainte de a-şi achiziționa desertul potrivit.

securedownload

Grand Candy

Dar una dintre cele mai căutate cofetării, mai ales de către copii este Grand Candy. Un loc vesel , plin de culoare unde pot fi savurate gogoși cu diferite umpluturi numite ponchik.securedownload (1)

securedownload (4)

Ceainăriile sunt la rândul lor foarte frecventate ca și locul aproape rustic numit Crumbs Bread Factory.

Cea mai bună shaorma se poate cumpăra de la  Artashi Mot, un restaurant mic, situat în centru.

securedownload (6)

Artashi Mot

În toate localurile luxoase, doar remarcabile sau simple din Erevan rămâne ceva nou de descoperit sau savurat. Turiștii se bucură  să găsească pretutindeni Wi-fi pentru a ține  legătura cu cei dragi.

Andreea Barbu IMG_4578