Mihai Stepan Cazazian

Un avocat parlamentar din Moldova a declarat că Armenia a comis un genocid contra poporului azer

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

aurelia_grigoriu_panorama_am

Armenia a ocupat 20% din teritoriul Azerbaidjanului şi a comis un genocid contra poporului azer. Este afirmația avocatului parlamentar din Republica Moldova Aurelia Grigoriu, rostită  în cadrul unei conferinţe europene privind standardele asigurării supremaţiei legii, organizate de către Curtea Constituţională şi Ministerul de Externe al Armeniei, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi Comisia de la Veneţia, la Erevan.

“Agresiunea împotriva Azerbaidjanului continuă de mai bine de 25 de ani. Armenia a încălcat graniţele Azerbaidjanului pe o lungime de 360 de kilometri, a preluat controlul a 198 de kilometri de frontieră azerbaidjan-iraniană şi a ocupat 20% din suprafaţa ţării”, a declarat Grigoriu.

Declaraţiile au provocat o reacție negativă, avocatul moldovean fiind acuzat că ar fi fost plătit de Baku pentru a susţine aceste afirmaţii. În acest sens, presa de la Erevan a difuzat mai multe dovezi care în opinia lor ar confirma faptul că Aurelia Grigoriu ar fi fost recompensată de Azerbaidjan pentru ca să afirme la tribuna unei conferinţe internaţionale că Armenia a comis un genocid contra azerilor în localitatea Hodjali. Printre argumentele presei armene sunt poze de pe reţele sociale care arată că Aurelia Grigoriu a participat la recepţia din 28 mai, organizată de ambasada Azerbaidjanului de la Chişinău cu prilejul zilei naţionale, sau faptul că avocatul s-a aflat la mijlocul lunii iunie 2013 la Baku.

“Este evident faptul că aceaste afirmații au fost comanadate de azeri. Am văzut o muțime de texte cu asemenea conținut, deja îl știm pe de rost”, a declarat deputatul Adunării Naționale din Armenia David Arutiunian.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Aurelia Grigoriu reacționează, spunând că ”eu doar am descris lucruri cunoscute despre Karabah şi alte regiuni. M-am referit la faptul că în cazul unor conflicte militare, prioritatea numărul unu a tuturor ar trebui să fie protejarea drepturilor omului şi asigurarea securităţii populaţiei civile. Totodată am spus că reglementarea conflictelor trebuie să se facă doar pe cale paşnică”

Platforma Naţională a Parteneriatului Estic a solicitat conducerii Parlamentului “să verifice dacă informaţiiile difuzate de mass-media din Armenia privind declaraţiile avocatului parlamentar Aurelia Grigoriu la conferinţa din Erevan corespund realităţii şi să ia atitudine faţă de acest incident”.

http://epresa.md

  •  
  •  

22 Responses to Un avocat parlamentar din Moldova a declarat că Armenia a comis un genocid contra poporului azer