Redactor

Trei români au fost incluși pe lista indivizilor considerați persona non grata în Azerbaidjan, după ce au vizitat Nagorno-Karabagh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

persona-non-grata-t-shirt-in-schwarz_design

Este vorba despre poetul Marius Chelaru, jurnalistul Ștefan Cândea si fotograful Petruț Călinescu, al caror nume a fost inclus pe o lista difuzat de ministerul azer de Externe, disponibila si in varianta in engleza a APA.

Ștefan Cândea și Petruț Călinescu sunt acuzati ca ar fi vizitat regiunea autonoma Nagorno-Karabagh, locuit de o populatie majoritar armeana aflata intr-un conflict cu trupele azere din 1988. Cei doi ar fi vizitat teritoriul enclava in 2010.

Al treilea roman neagreat pe teritoriul statului azer este poetul Marius Chelaru, care a vizitat zona de conflict in octombrie 2012, cand a luat parte la festivalul literar “Poet, mesager al păcii”.

Numele celor trei romani se afla acum pe lista celor cateva sute de persoane neagreate de autoritatile azere, alaturi de nume mari precum cel al sopranei Montserrat Caballe sau al cantaretului italian Al Bano.

http://www.ziare.com

  •  
  •  

3 Responses to Trei români au fost incluși pe lista indivizilor considerați persona non grata în Azerbaidjan, după ce au vizitat Nagorno-Karabagh