Mihai Stepan Cazazian

Să ne amintim, să nu uităm !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Genocide1

Floarea ” Nu mă uita “, a fost aleasă ca simbol al unui lanț lung de evenimente ce vor fi dedicate centenarului Genocidului armean, care va fi marcat în 2015. Imagine grafică a simbolului a fost realizată de către compania Sharm a declarat șeful administrației prezidențiale, Vigen Sargsyan.

Potrivit acestuia, logo-ul a fost ales din zeci de propuneri prezentate într-un concurs de către un grup de lucru stabilit de Comisia de Stat pentru coordonarea evenimentelor dedicate comemorării a 100 de ani de la Genocid Armean. El a spus că formula are aceeași semnificație în toate limbile – amintiți-vă, nu uita .

Simbolul reprezintă 12 dale de piatră, Memorialul Țițernagapert din Erevan, în timp ce petalele reprezintă cele cinci zone ale lumii unde armenii s-au refugiat după Genocid și au creat marea Diasporă Armeană.

Motto-ul evenimentelor dedicate centenarului Genocidului Armean este ” Îmi amintesc și revendic ”

” Aceasta este o deviză personalizată, pentru ca fiecare dintre noi să devină un actor care să amintească povestea familiei sale și tragedie pe care au trăit-o și să transmitem revendicările noastre către întreaga lume, ” a spus Vigen Sargsyan.

  •  
  •  

One Response to Să ne amintim, să nu uităm !