Mihai Stepan Cazazian

Jeanne Barseghian a preluat funcția de primar al orașului Strasbourg

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Numele său era aproape necunoscut publicului larg în urmă cu câteva luni. Totuși ea este cea care va prelua frâiele capitalei alsaciene. La numai 39 de ani, Jeanne Barseghian este noul primar al Strasbourgului. O ascensiune fulminantă pentru cea a cărei implicare în viața politică la Strasbourg este recentă, dar care a știut să urce pe valul ecologiștilor.

În timpul alegerilor municipale din 2014, la câteva luni de la aderarea la Europa Écologie les Verts (EELV), Jeanne Barseghian a participat la prima sa campanie politică. Ea se afla într-o poziție bună pe lista ecologiștilor a lui Alain Jund, care va fuziona în turul doi cu lista lui Roland Ries. Astfel ea a devenit consilier municipal și consilier la Eurometropolei Strasbourg.

Născută în 1980, într-o familie de avocați, Jeanne Barseghian a absolvit dreptul, cu specializarea în drept franco-german, apoi în dreptul mediului obținut la Universitatea Robert Schuman din Strasbourg.

În timpul studiilor la Strasbourg, a vândut la piața de Crăciun și a organizat excursii pentru școlari la Grădina Zoologică.

După studii, sfătuiește companii, comunități și asociații pe probleme economice, sociale și de mediu timp de câțiva ani. Ea lucrează în special la Consiliul regional al Alsaciei pentru dezvoltarea turismului durabil în jurul Rinului.

În 2012, ea a aderat din nou la Consiliul Regional al Alsaciei, lucrând pentru grupul de ecologiști aleși, în special la Consiliul unic al Alsaciei sau la viitorul teritoriului Fessenheim. Ea își continuă activitățile de consultanță, lucrând în special în domeniul sănătății, la tranziția ecologică a mai multor spitale.

Să adăugăm că Jeanne este strănepoata lui Berdjouhi Barseghian, una dintre primele trei femei alese în Parlamentul Armeniei în prima Republică Armenia din 1918.

One Response to Jeanne Barseghian a preluat funcția de primar al orașului Strasbourg

  1. Pingback: Jeanne Barseghian a preluat func?ia de primar al ora?ului Strasbourg | Fran?a ? mapamond domains