Redactor

Întrevederea primului-ministru Emil Boc cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Primul-ministru Emil Boc a avut joi 10 martie, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian, aflat într-o vizită oficială în România.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea intensificării contactelor economice dintre cele două state, pornind de la relaţiile tradiţionale de prietenie şi cooperare. Premierul Emil Boc a accentuat faptul că “ieşirea din recesiune facilitează dezvoltarea de relaţii în noi domenii” şi a subliniat că proiectele pe care România le va promova în parteneriate public-privat, inclusiv în infrastructura rutieră, oferă oportunităţi de afaceri investitorilor români dar şi străini.
Şeful Executivului a arătat că este esenţial să fie identificate domenii concrete şi realiste de cooperare economică având în vedere interesul manifestat de comunităţile de afaceri din cele două ţări.
Premierul român a salutat totodată, în cadrul întrevederii, organizarea, la Bucureşti, în luna martie, a lucrărilor Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică, care va avea rolul de a da „un nou impuls cooperării economice bilaterale şi va transmite un mesaj de încurajare a mediului de afaceri din ambele ţări”.
Cei doi oficiali au avut, de asemenea, un schimb de opinii în ceea ce priveşte valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic, pentru apropierea Armeniei de Uniunea Europeană.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, din partea română, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Varujan Pambuccian, iar din partea armeană ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparian şi vice-ministru al Finanţelor, Pavel Safarian.

Vom reveni cu amănunte privind vizita de trei zile a Comisiei Interguvernamentale armene condusă de ministrul Manuk Vardanian.

  •  
  •  

One Response to Întrevederea primului-ministru Emil Boc cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian