Mihai Stepan Cazazian

IN MEMORIAM / S-a stins Arayik Khandoyan, unul din eroii din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Arayik Khandoyan, supranumit „Lupul singuratic“ a fost unul din luptătorii pentru eliberarea  Arțakh-ului, decorat cu mai multe ordine și medalii militare ( „Medalia pentru Curaj“, „Medalia Serviciul Militar“, „Zoravar Andranik“ “Mareșal Baghramian” și altele).

În iulie 2016, el a ocupat, cu un grup de foști combatanți  „Sasna Tzrer“ o secție a poliție din Erevan, pentru a protesta împotriva regimului corupt al președintelui Serj Sargsyan. A fost arestat și apoi încarcerat. În timpul unei anchete în instanță, a fost bătut de cincisprezece ofițeri de poliție în subsolul tribunalului. Recent a fost eliberat condiționat  dar Arayik Khandoyan nu a putut să se bucure prea mult de libertatea lui murind, subit, în seara zilei de 9 octombrie.

Tatăl a cinci copii, deja bunicul, Arayik Khandoyan avea 47 de ani.

Sâmbătă, 13 octombrie corpul neînsuflețit al lui Arayik Khandoyan va fi transferat din satul său natal Dzaghkahovid la Erevan, unde va avea loc, în memoria lui, o slujbă și un Requiem la biserica Surp Hovhannes.

Înmormântarea lui Arayik Khandoyan va avea loc duminică, 14 octombrie, la Erevan, la Cimitirul Militar  Yerablur unde odihnesc marii eroi ai Armeniei precum și cei care s-au jertfit în războiul din Karabagh. Deși gestul lui de a ocupa o secție de poliție, într-un moment de disperare, este condamnabil, Arayik va rămâne în memoria colectivă ca „Lupul singuratic“ ce a luptat pentru poporul său.

  • 1
  •  

2 Responses to IN MEMORIAM / S-a stins Arayik Khandoyan, unul din eroii din Arțakh