Mihai Stepan Cazazian

Ceremonie de premiere la Ambasada Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

La 21 noiembrie, la Ambasada Republicii Armenia din București a avut loc ceremonia de premiere a dascălilor ce s-au remarcat în domeniul predării limbii armene.

Pentru aportul lor în domeniul educației și științei, precum și pentru activitatea de păstrare a identității armenești, Ministerul Educației și Științei din Armenia a acordat diplome de onoare doamnei Aidei Markosian, autoare a manualului în patru volume Krunk Hayastani de învățare a armenei ca limbă străină, conferențiar de limbă armeană la Universitatea din București, doctor în științe pedagogice, și doamnei profesoare Ulnia Blănaru Maganian, prețuit dascăl al școlii armene din București.

Pentru aportul adus la păstrarea identității armenești și educarea tinerei generații, Ministerul Educației și Științei din Armenia a transmis note de mulțumire profesoarelor de limbă armeană orientală și occidentală de la școala armeană din București, Arșaluis Paronian și Narine Bogdan Căuș.

Pentru participarea la festivalul panarmean Im Hayastan, din partea Ministerului Diasporei a fost acordată o diplomă formației de dansuri Vartavar din București condusă de Bella Mardichian.

La ceremonia oficială de decernare a distincțiilor au fost prezenți Bergi Margarian, secretar general al Uniunii Armenilor din România, Sirun Terzian, vicepreședinte al UAR, doctor Levon Ciukaszian, șeful catedrei UNESCO de istoria artei armene din cadrul Universității de Stat de la Erevan, membrii ai comunității armene.

Ambasadorul Armeniei în România, Excelența Sa Hamlet Gasparian a rostit, în numele guvernului Republicii Armenia, cuvinte de recunoștință profesorilor de limbă armeană din Diasporă ce au o contribuție esențială în păstrarea armenității comunităților și pe umerii cărora apasă sarcina educării în spirit armenesc a tinerei generații din Diasporă. La rîndul lor, secretarul general al UAR, Bergi Margarian, și doctor Levon Ciukaszian au transmis gînduri de apreciere, precum și îndemnul păstrării cu orice chip a limbii armene.

Iată un montaj foto realizat la festivitate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

prof Ulnia Blănaru Maganian primind Diploma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conf. univ. dr. Aida Markosian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arșaluis Paronian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Narine Bogdan Căuș primind Diploma

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bella Mardichian

 

 

 

 

 

 

  • 38
  •  

0 Responses to Ceremonie de premiere la Ambasada Armeniei