Mihai Stepan Cazazian

Cartierul Armenesc pe “TraseELE Culturale din București”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

strada_armeneasca-600x350

Centrul Parteneriat pentru Egalitate organizează, în perioada 28 iunie — 30 septembrie 2016, evenimentul ‘TraseELE Culturale din București’, care va cuprinde plimbări la pas cu adolescenți 13-18 ani în scopul descoperirii și popularizării femeilor care au marcat istoria și cultura românească și care nu se regăsesc neapărat în manualele de istorie.

În fiecare lună vor fi organizate câte 4 trasee diferite în Capitală sub supravegherea expertelor CPE, trasee prin care vor fi evidențiate clădiri, monumente și locuri asociate câte unui model feminin remarcabil al istoriei României și al lumii.

‘TraseELE Culturale din București sunt o ocazie unică să descoperim la o plimbare plăcută pe străzile Capitalei clădiri, monumente și personalități feminine care au marcat istoria României și a lumii. Programul este conceput în special pentru popularizarea contribuțiilor femeilor din istoria și cultura românească în rândul adolescenților, multe dintre ele nefiind consemnate în cărțile de istorie’, a declarat Irina Sorescu, președinta CPE — Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Traseu 2 cuprinde  Cartierul Armenesc

Esențial pentru istoria Bucureștilor este Cartierul Armenesc, zonă protejată cu o arhitectură presărată cu monumente istorice, îmbogățite de multe personalități, care au trăit și creat acolo. Acesta găzduiește povestea primei arhitecte recunoscute lume, Virginia Andreescu Haret, și una dintre casele proiectate de aceasta în stil neoromânesc. Cartierul armenesc este cunoscut și pentru alte femei celebre, precum Ana Melik, Maria Rosetti, Ana Aslan, Elena Teodorescu și alte cântărețe de operă celebre în România și în lume, Jeni Acterian și Alice Botez, martore și participante la cultura efervescentă din perioada interbelică.

Pentru mai multe detalii contactați:

Lavinia Pavel — lavinia.pavel@whitepr.ro