Mihai Stepan Cazazian

BACĂU : Decernare de titlului de Doctor Honoris Causa al Universității “Vasile Alecsandri” prof.univ.dr.ing. fizician Maricel Agop

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

decernare-titlu-honoris-655x360

 

 

Un nou eveniment de marca la Universitatea “Vasile Alecsandri”. Joi, 21 noiembrie, incepând cu ora 11.00, la propunerea Facultatii de Inginerie, rectorul institutiei de invatamânt superior bacauana, prof. univ.dr.ing. Valentin Nedeff, a decernat titlul de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr.ing. fizician Maricel Agop, cadru didactic la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi.

Manifestarea s-a bucurat prezenta unei numeroase asistente – cadre didactice din lumea academica, invitati din partea institutiilor private colaboratoare, autoritati locale si judetene, studenti. Personalitatea prof.univ.dr.ing. Maricel Agop s-a remarcat printr-o bogata activitate didactica si de cercetare in domeniul fizicii, care i-a adus un prestigiu stiintific recunoscut de comunitatea academica nationala si internationala.

Prof. univ. dr. Maricel Agop a contribuit si la dezvoltarea Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau, colaborând cu specialistii de la Facultatea de Inginerie, pentru recunoasterea si integrarea in circuitul valorilor nationale si internationale, prin participarea ca membru in comitetului de editori al “Journal of Engineering Studies and Research” (JESR) Bacau si sprijinirea promovarii acesteia in mediul academic national si international, participarea la mai multe editii ale Conferintei Internationale OPROTEH, organizata de Facultatea de Inginerie, implicarea in dezvoltarea Scolii Doctorale si dezvoltarea unor programe noi de studii in contextul alinierii României la standardele educationale europene.

Pe parcurusl carierei profesionale, a obtinut numeroase distinctii printre care premiul “Honorable Mention” acordat de General Research Foundation Massachusetts – SUA, pentru o lucrare teoretica din domeniul fizicii câmpului gravitational, premiu acordat pentru prima data unui român. Activitatea didactica a prof. univ. dr. Maricel Agop s-a concretizat si prin coordonarea a peste 30 de lucrari de doctorat (dintre care 22 sunt finalizate) si numeroase colaborari internationale cu universitatile din Grecia, Franta si Islanda.

Prof. univ. dr. Maricel Agop s-a nascut pe 5 septembrie 1955 inBacau. A absolvit cursurile Liceului Teoretic “George Bacovia” Bacau in anul 1974, iar in 1979 a terminat ca sef de promotie, la nivel national, cursurile Facultatii de Fizica Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi. In perioada 1979-1980 a frecventat cursurile sectiei de specializare Corp Solid pentru Institute de Cercetare la Facultatea de Fizica a institutiei de invatamânt superior.

Cariera didactica a inceput-o in 1987, când devine asistent dr. suplinitor la Institutul Politehnic Iasi, iar din aceasta pozitie, in anul 1990 obtine titlul de lector dr. in la aceeasi unitate. Bogata activitate didactica si de cercetare face ca in numai trei ani (1990-1993) sa devina conferentiar dr. la Univ.Tehnica “Gh. Asachi” Iasi, iar din 1997 este profesor universitar la aceeasi institutie. Din 2002 devine profesor asociat si conducator de doctorat, domeniul Fizica, la Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi.

“Sunt onorat de faptul ca Universitatea «V.Alecsandri» mi-a decernat acest titlu. Multumesc conducerii si intregii colectivitati academice. Colaborarea cu universitatea bacauana este de lunga durata, intre timp s-a permanentizat, iar la ora actuala fiind coordonator de curs la Scoala Doctorala.”
prof.univ.dr. Maricel Agop

“Domnul profesor Maricel Agop este o somitate in domeniul Fizicii. avem impreuna multe colaborari in temele de doctorat si in viitor acestea se vor extinde si in cercetare. Am decis acordarea acestei inalte distictii onorifice mai ales urmare a implicarii de care a dat dovada permanent in tot ceea ce am realizat impreuna aici, in Bacau.”
prof. univ.dr.ing. Valentin Nedeff, rectorul Universitatii “Vasile Alecsandri”

www.desteptarea.ro