Mihai Stepan Cazazian

Conferinţa “Diaspora în cercetarea ştiinţifică şi învăţămîntul superior din România” Bucureşti, 21-24 septembrie 2010

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Domnul Traian Băsescu , Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Academia Română, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţămîntul Superior, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţămîntului Superior şi a Cercetării Ştiinţifice Universitare precum şi alte agenţii de finanţare a cercetării a organizatla Bucuresti, în perioada 21-24 septembrie cea de-a doua ediţie a conferinţei “Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţămîntul Superior din România

Evenimentul a fost proiectat să se desfăşoare pe o durată de trei zile, din care primele două au fost dedicate Workshop-urilor Exploratorii. Acestea au fost organizate pe domenii de competenţă şi în zone de deschidere în care există potenţial şi expertiză românească, precum chimia, fizica, matematica, ingineria, ştiinţele socio-umane şi economice, biologia, ştiinţa mediului, medicina, biotehnologii, arta şi arhitectura.

În cadrul conferinţei  au fost prezenţi şi  dr. Zadig Muradian, de la Observatorul astronomic din Paris-Meudon, care a participat la workshop-ul cu tema  “Astronomia românească în contextul mondial actual” şi prof.dr.Grigore Burdea de la Universitatea Rutgers din SUA care a fost prezent la workshop-ul cu tema “Roboterapie, Tehnologii Virtuale şi Informatice: Implicaţii şi Aplicaţii în Ştiinţele Cognitive Clinice”.

În plus prof.dr. Grigore Burdea a fost prezent, în data de 22 septembrie la Librăria Cărtureşti, la o întîlnire împreună cu alte personalităţi din lumea ştiinţifică românească şi internaţională inclusiv Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dl.Daniel Funeriu. Dezbaterea a fost transmisă în direct de Radio România Cultural, realizatorul acestei excelente dezbateri fiind Corina Negrea.