Andreea Barbu

15 zile în Armenia – jurnal de călătorie –

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

4489177060_af218c3a36_z

  2. Shopping în Erevan

Este aproape imposibil să vizitezi Erevanul  fără să cumperi ceva exotic, vechi sau nou, vintage sau ultramodern, unic sau comun.

De la banalele suvenire până la bijuteriile sofisticate, de la ornamentele obişnuite din lemn şi sticlă până la obiectele şic de serie mică, totul poate fi cumpărat atât din pieţele volante cât şi cele două malluri ale oraşului.

Cele mai căutate sunt carpetele orientale din lână de oaie, realizate de artizanti locali, bijuteriile, coniacul, fructele uscate, sugiukul şi basturmaua.

Socotită o instituţie în Erevan, piaţa volantă  Vernissage este situată în mod paradoxal în centru şi oferă practic orice visează să achiziţioneze şi cel mai pretenţios cumpărător.

Sute de vânzători ne îndeamnă să nu grăbim pasul printre tonele de covoare, tablouri,sculpturi, ţesături, haine, obiecte din porţelan, sticlă, vase de tot felul, monede, steaguri, instrumente muzicale şi chiar bijuterii din argint, pentru că totul trebuie cântărit cu atenţie.

Vernissage este locul ideal unde ne putem tocmi fără însă să obţinem mari reduceri de preţ. Chiar şi localnicii preferă pentru cumpărături acest spaţiu situat foarte aproape de Piaţa Republicii pentru că aici totul se animă în mod plăcut în zilele de sâmbătă şi duminică.1369294737_1!!-!!Vernissage

Din 1980, artiştii armeni şi-au expus în această zonă lucrările. Astfel se explică denumirea acestei pieţe care funcţionează în weekenduri având un succes imens.

Un loc plin de culoare este şi Dalma Garden Mall unde multe branduri europene strălucesc în vitrine. Acest prim mall construit în Armenia şi inaugurat în octombrie 2012 este situat în apropierea dealului Tzitzernakaberd.

big_ca491b18f

Fără să fie foarte mare, Yerevan Mall a fost reconstruit pe locul unei vechi fabrici, având alături de elemente arhitecturale moderne şi forme tipice perioadelor anterioare. În aceste două centre comerciale pentru confortul cumpărătorilor au fost amenajate restaurante şi cafenele.

Cele mai elegante magazine însă se află pe arterele Abovyan, Tumanyan , Teryan şi Northen Avenue, fiind replici postmoderne la arhitectura sovietică. Fără ezitare, în aceste spaţii pot fi găsite parfumuri exotice, ceasuri şi bijuterii inedite.1522579_680774095308233_45045345_o-420x279

Astfel , şirul transformărilor succesive ale acestui oraş nu lasă nicio clipă de răgaz călătorului dornic de aventură. Pasionantă , vizitarea acestor magazine are darul de a ne purta într-un univers aparte care poate cuceri imediat pe oricine.

Fie că este vorba de obiecte tradiţionale, precum dudukul , sau de cele sofisticate , magazinele din această capitală reprezintă un teritoriu insuficient exploatat în comparaţie cu bogăţia de mărfuri şi măiestria vânzătorilor .

Incontestabil, Erevanul este o destinaţie neconvenţională, unde shoppingul poate fi o experienţă relaxantă dar şi o terapie.

Andreea BARBUIMG_4578

  • 63
  •  

2 Responses to 15 zile în Armenia – jurnal de călătorie –